Sponsormogelijkheden

Introductie

In 2018 organiseert Bar End Het Nederlands Kampioenschap MTB (XCO). In het weekend van 21 en-22 juli wordt dit spektakelrijk sportevenement door Bar End in samenwerking met de KNWU georganiseerd op sportpark Orderbos in Apeldoorn. Voor dit unieke en grote evenement willen wij onze sponsoren ook de mogelijkheden bieden zich extra te presenteren. Daartoe hebben wij een aantal verschillende sponsorpakketten speciaal voor dit NK opgesteld, die hierna worden behandeld.

Wanneer u NK MTB XCO 2018 in Apeldoorn met uw bedrijf wilt sponsororen kunt u uw wensen doorgeven via het contactformulier. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Sponsorpakketten

Kosten en beschikbaarheid

Pakket 1   Hoofdsponspor NK MTB 2018

(niet meer beschikbaar)

Naamgeving NK MTB + locatie aankleding
Als hoofdsponsor van het NK MTB wordt de naam van uw bedrijf aan het evenement verbonden. Het verbinden van uw bedrijfsnaam aan het NK, houdt onder meer in:

 • Het <bedrijfsnaam> NK Mountainbike 2018; Deze naam zal in alle persuitingen en andere
  communicatie gebruikt worden.
 • Tijdens het NK MTB heeft de hoofdsponsor 100 strekkende meters langs het parcours beschikbaar voor de bevestiging van banners. De locatie van de banners wordt in overleg met de hoofdsponsor bepaald en deze heeft ook de eerste keuze om de op de beste locaties banners te hangen (bv aan de dranghekken van het startvak en de finishstraat)
 • Het staat de hoofdsponsor vrij om langs het gehele parcours beachvlaggen te plaatsen met uitzondering van kritische punten in geval van calamiteiten.
 • De hoofdsponsor heeft de mogelijkheid om in de nabijheid van het startvak en finishstraat de maximaal 3 reclame/luchtbogen te plaatsen. Ivm reglementering vanuit de UCI en KNWU is het niet toegestaan om de luchtboog over het parcours te situeren. Uiteraard dient de organisatie daarnaast te voldoen aan de voorschriften vanuit de overheid, brandweer en politie.
 • De hoofdsponsor heeft de mogelijkheid om de Start- e/o Finishvlag te leveren

Naam op stuurbord en rugnummer (optie)
Voor het NK MTB heeft de hoofdsponsor de mogelijkheid om eenmalig en exclusief voor het NK eigen stuurborden en/of rugnummers te laten maken. Als hoofdsponsor wordt uw bedrijfsnaam op het stuurbord en/of rugnummer opgenomen.

De kosten voor deze stuurborden en/of rugnummers komen voor rekening van de sponsor. Tevens dienen de stuurborden e/o rugnummers aan de standaard voorwaarden van de KNWU te voldoen.

Podiumsponsor Groot
Als hoofdsponsor van het NK MTB 2018 wordt uw bedrijfsnaam/logo in groot formaat en prominent op het podium weergegeven.

Expo mogelijkheid
De hoofdsponsor krijgt de beschikking over een oppervlakte van 90 m2 om zich te presenteren aan het publiek.

PR-activiteiten divers uitgebreid
Als hoofdsponsor van het NK MTB 2018 heeft u het recht om de volgende PR-activiteiten te organiseren:

 • Promotieactiviteit(en) gedurende evenement
 • Demonstratie van artikelen/middelen
 • Klanten uitnodigen in VIP-tent en VIP-parking (max. 10 kaarten per dag, voor iedere persoon extra zal een bijdrage gevraagd worden van € 50,- per persoon)
 • Naam + logo meenemen in advertentie(s) diverse media
 • Zelf actief eigen NK-sponsorschap via diverse media gebruiken/inzetten

In overleg zijn ook diverse andere opties mogelijk

Banner op Event website Large plus link naar eigen website.
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen website opgesteld. Als hoofdsponsor van het evenement wordt deze website van uw bedrijfsnaam/logo voorzien en wordt er tevens een link naar uw eigen website opgenomen. Ook heeft de hoofdsponsor de mogelijkheid zich te presenteren op deze website.

Facebook Event Page sponsor
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen facebookpagina opgesteld. Op deze pagina is de hoofdsponsor prominent in beeld. Tevens kunnen hierop in de aanloop naar het NK door de sponsor ook posts worden geplaatst.

Naam/logo op eventflyer
Voor het NK MTB 2018 wordt een exclusieve eventflyer en A2-affiche verspreid. Als sponsor van het NK MTB 2018 wordt deze flyer en affiche van uw bedrijfsnaam/logo voorzien.

Programmablad
Als hoofdsponsor van het NK MTB 2018 wordt uw bedrijfsnaam/logo op de voorzijde van het programmablad afgedrukt. Daarnaast krijgt de hoofdsponsor 1 volledige advertentiepagina in dit programmablad.

In overleg is het ook mogelijk om het hoofdsponsorschap gezamenlijk met een andere hoofdsponsor te verzorgen (Combi).

Pakket 2 Subsponsor NK MTB 2018

(Nog 1 plek beschikbaar -> Niet meer beschikbaar voor fietsmerken/-fiets speciaalzaken)

 Podium en locatie aankleding

 • Als subsponsor van het NK MTB 2018 wordt uw bedrijfsnaam/logo in medium formaat op het podium weergegeven.
 • Tijdens het NK MTB heeft de subsponsor 50 strekkende meters langs het parcours beschikbaar voor de bevestiging van banners. De locatie van de banners wordt in overleg met de subsponsor bepaald (bv aan de dranghekken van het startvak en de finishstraat). De hoofdsponsor van het evenement heeft hierin wel de eerste keus.
 • Het staat de subsponsor vrij om langs het gehele parcours beachvlaggen te plaatsen met uitzondering van kritische punten in geval van calamiteiten.

Expo mogelijkheid
De subsponsor krijgt de beschikking over een oppervlakte van 50 m2 om zich te presenteren aan het publiek.

PR-activiteiten divers:

Als subsponsor van het NK MTB 2018 heeft u het recht om de volgende PR-activiteiten te organiseren:

 • Promotieactiviteit(en) gedurende evenement
 • Demonstratie van artikelen/middelen
 • Klanten uitnodigen in VIP-tent en VIP-parking (max. 5 kaarten per dag, voor iedere persoon extra zal een bijdrage gevraagd worden van € 50,- per persoon)
 • Naam + logo meenemen in advertentie(s) diverse media

In overleg zijn ook diverse andere opties mogelijk

Banner op Event website plus link naar eigen website.
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen website opgesteld. Als subsponsor van het evenement wordt deze website van uw bedrijfsnaam/logo voorzien inclusief een link naar de eigen website. Ook heeft de subsponsor de mogelijkheid zich te presenteren op deze website.

Facebook Event Page sponsor
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen facebookpagina opgesteld. Als subsponsor van het NK MTB 2018 wordt deze pagina van uw naam/bedrijfslogo voorzien. Tevens kunnen hierop in de aanloop naar het NK door de subsponsor ook posts worden geplaatst.

Naam/logo op eventflyer en A2-Affiche
Voor het NK MTB 2018 wordt een exclusieve eventflyer en A2-affiche verspreid. Als subsponsor van het evenement wordt deze flyer en affiche van uw bedrijfsnaam/logo voorzien.

Programmablad
Als subsponsor van het NK MTB 2018 heeft u de beschikking over een halve advertentiepagina in het programmablad wat voor het NK wordt samengesteld.

Pakket 3   Co-Sponsor NK MTB 2018

(Nog 2 plekken beschikbaar -> Niet meer beschikbaar voor fietsmerken/-fiets speciaalzaken)

Podium en locatie aankleding

 • Als co-sponsor van het NK MTB 2018 wordt uw bedrijfsnaam/logo in klein formaat op het podium weergegeven.
 • Tijdens het NK MTB heeft de co-sponsor 25 strekkende meters langs het parcours beschikbaar voor de bevestiging van banners. De locatie van de banners wordt in overleg met de subsponsor bepaald.
 • Het staat de co-sponsor vrij om langs het gehele parcours beachvlaggen te plaatsen met uitzondering van kritische punten in geval van calamiteiten.

Expo mogelijkheid
Tegen een extra bedrag van € 300,- krijgt de co-sponsor de beschikking een exporuimte met een oppervlakte van 25-35 m2 om zich te presenteren aan het publiek.

PR-activiteiten divers:

Als co-sponsor van het NK MTB 2018 heeft u het recht om de volgende PR-activiteiten te organiseren:

 • Klanten uitnodigen in VIP-tent en VIP-parking (max. 2 kaarten per dag, voor iedere persoon extra zal een bijdrage gevraagd worden van € 50,- per persoon)
 • Naam + logo meenemen in advertentie(s) diverse media

Banner op Event website plus link naar eigen website.
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen website opgesteld. Als co-sponsor van het evenement wordt deze website van uw bedrijfsnaam/logo voorzien inclusief een link naar de eigen website.

Facebook Event Page sponsor
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen facebookpagina opgesteld. Als co-sponsor van het evenement wordt deze pagina van uw bedrijfsnaam/logo voorzien.

Naam/logo op eventflyer en A2-Affiche
Voor het NK MTB 2018 wordt een exclusieve eventflyer en A2-affiche verspreid. Als co-sponsor van het evenement wordt deze flyer en affiche van uw bedrijfsnaam/logo voorzien.

Programmablad
Als co-sponsor van het NK MTB 2018 heeft u de beschikking over een 1/4 advertentiepagina in het programmablad wat voor het NK wordt samengesteld.

Advertentiepakketten

 

Advertentiepakket I

Programmablad
Bij het advertentiepakket van het NK MTB 2018 heeft u de beschikking over een hele advertentiepagina in het programmablad wat voor het NK wordt samengesteld.

Banner op Event website plus link naar eigen website.
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen website opgesteld. Als onderdeel van het advertentiepakket wordt uw bedrijfsnaam / -logo op deze pagina in beeld gebracht inclusief een link naar uw eigen website.

Facebook Event Page sponsor
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen facebookpagina opgesteld. Als onderdeel van het advertentiepakket wordt uw bedrijfsnaam / -logo op deze pagina in beeld gebracht.

Advertentiepakket II

Programmablad
Bij het advertentiepakket van het NK MTB 2018 heeft u de beschikking over een halve advertentiepagina in het programmablad wat voor het NK wordt samengesteld.

Banner op Event website.
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen website opgesteld. Als onderdeel van het advertentiepakket wordt uw bedrijfsnaam / -logo op deze pagina in beeld gebracht.

Facebook Event Page sponsor
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen facebookpagina opgesteld. Als onderdeel van het advertentiepakket wordt uw bedrijfsnaam / -logo op deze pagina in beeld gebracht.

Advertentiepakket III

Programmablad
Bij het advertentiepakket van het NK MTB 2018 heeft u de beschikking over een 1/4e advertentiepagina in het programmablad wat voor het NK wordt samengesteld.

Banner op Event website.
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen website opgesteld. Als onderdeel van het advertentiepakket wordt uw bedrijfsnaam / -logo op deze pagina in beeld gebracht.

Facebook Event Page sponsor
Voor het NK MTB 2018 wordt een eigen facebookpagina opgesteld. Als onderdeel van het advertentiepakket wordt uw bedrijfsnaam / -logo op deze pagina in beeld gebracht.

Sponsor Stuurbord e/o Rugnummer

(niet meer beschikbaar)

Naam op stuurbord en rugnummer
Voor het NK MTB bestaat er de mogelijkheid om eenmalig en exclusief voor het NK eigen stuurborden en/of rugnummers te laten maken. Als sponsor van de stuurborden e/o rugnummers wordt uw bedrijfsnaam op het stuurbord en/of rugnummer opgenomen.

De kosten voor deze stuurborden en/of rugnummers komen voor rekening van de sponsor. Tevens dienen de stuurborden e/o rugnummers aan de standaard voorwaarden van de KNWU te voldoen.

Kosten en beschikbaarheid

PakketKostenAantalBeschikbaarheid
Hoofdsponsor € 4000,-1niet meer beschikbaar
Subsponsor€ 1.500,-43
Co-sponsor€ 500,-87
Advertentiepakket I€ 350,-onbeperktonbeperkt
Advertentiepakket II€ 250,-onbeperktonbeperkt
Advertentiepakket III€ 150,-onbeperktonbeperkt
Stuurbord / rugnummers
€ 500,-1niet meer beschikbaar

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave